Вернер: Чувствам се виновен за Лампард


И. Ангелов

Вернер: Чувствам се виновен за Лампард

Нападателят на Челси Тимо Вернер обяви, че се чувства виновен за уволнението на миналия мениджър на тима Франк Лампард. Според германеца, ако той е вкарвал повече голове, Лампард все още щеше да е на работа начело. Вернер дойде през лятото от РБ Лайпциг, но поредица лоши мачове доведоха до излизане от топ 4 и уволнение на мениджъра.

"Когато дойдеш тук да играеш като нападател трябва да си човека, който вкарва головете, разбира се, и на мен ми беше гузно, че пропускам толкова положения. За клуба, за стария мениджър, но и за мен защото аз искам да вкарвам постоянно и колкото мога повече.

"Разбира се, ако бях вкарал 4 или 5 гола повече може би старият мениджър щеше все още да е тук и може би щяхме да сме спечелили 2 или 3 мача повече, но не трябва да гледаме много в миналото защото ни остават още много срещи."

След пристигането на Томас Тухел начело играта на Вернер се подобри след 14 мача без гол. Нападателят прекрати сушата си на 15-ти февруари с гол в победата с 2:0 над Нюкасъл, и от тогава има още 3 асистенции в 6 мача за Тухел. За 34 срещи с Челси той вкара 10 гола до тук.

  Сподели
104