Робъртсън назова корена на проблемите на Ливърпул


Н. Гавазов

Робъртсън назова корена на проблемите на Ливърпул

Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън вижда катастрофалната ситуация в центъра на отбраната като корен на всички проблеми на отбора си през този сезон.

След като спечели Висшата лига през миналия сезон, Ливърпул вече се сбогува с надеждите си да защити титлата и изглежда, че дори влизането в Шампионска лига ще бъде невероятно трудно за "червените".

Обяснявайки лошото представяне на отбора си, Робъртсън посочва, че сега Ливърпул е лишен не само от Върджил Ван Дайк, Джо Гомес и Джоел Матип, но дори от полузащитниците Фабиньо и Джордан Хендерсън, които изиграха много мачове като защитници.

"Ако кажете на който и да е отбор по света, че ще има 18 различни комбинации в центъра на отбраната през сезона, то никой не може да се справи с това.

Обикновено използваме Върджил, който управлява съотборниците, имаме Джо Гомес и Жоел, които дават пример на другите. Имахме Фабиньо, Хендо.

Но сега имаме Нат Филипс, който не бе тук през миналия сезон, защото той игра под наем. При нас се появи Кабак, който е просто млад човек. Имаме Бен Дейвис, който дойде от Чемпиъншип и му трябва време. И разбира се, огромния Уилямс.

Всички те са сравнително неопитни и се нуждаят от помощта на съотборниците. При това не можете да забравяте за своята игра.

Така че за мен лично е трудно, но това се случва във футбола. Вероятно мога да се нарека лидер на отбраната, сега съм най-гръмогласен в отбора и се старая да имаме  колкото се може повече сухи мачове, защото само така можем да постигаме победи", заяви Робертсън.  

  Сподели
172