Гуардиола: И други побеждават, защото харчат


Н. Гавазов

Гуардиола: И други побеждават, защото харчат

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че всички топ клубове харчат много пари, за да бъдат успешни и "гражданите" не правят изключение.

Гуардиола, след победата с 2:0 над Борусия Мьонхенгладбах в Шампионска лига, саркастично отговори на въпроса как отборът му успя да спечели 19 последователни мача.

"Просто имаме много пари, за да купим много невероятни играчи“, каза Гуардиола тогава.

Няколко дни по-късно Хосеп допълнително се изказа за това и обясни какво мисли, когато "гражданите“ са обвинени в "купуване на успех“.

"Нашата история ще остане завинаги нашата история. Не един журналист, а много хора казват, че единствената причина за нашия успех е наличието на пари. Това трябва да е вярно и няма смисъл да го оспорваме. Но има и други клубове, които също харчат и имат бюджети по-големи от нашия.

Тези клубове не получават същата критика като нас. Признавам, че не сме се състезавали  с тези елитни клубове от 30 или 40 години.

Когато Юнайтед побеждава, той го направи, защото харчи повече от другите. Същото е и с Барселона и Реал Мадрид. Не чувствам, че сме толкова различни от най-елитните клубове в света в това отношение, но трябва да се смирим и да си вършим работата възможно най-добре", заяви Гуардиола.

  Сподели
102