Биелса отговори на въпрос за бъдещето си


Н. Гавазов

Биелса отговори на въпрос за бъдещето си

Мениджърът  на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса говори за това дали възнамерява да поднови договора си с "пауните", който изтича на 30 юни.

"Ако Лийдс Юнайтед се нуждае от отговор до края на сезона, тогава аз ще отговоря до края на сезона. Няма да приема други предложения, докато не завърша работата си тук в Лийдс.

Първо, реших да говоря за това само защото може да изглежда, че президентът ми предлага удължаване на договора и аз го отлагам. Това може да се тълкува в смисъл, че клубът има по-голямо желание от мен да остана, отколкото аз, но не е така.

Второ, решението за работа в клуба за още една година е важно, защото трябва да имате ясна гаранция. Когато остава да се проведе една трета от сезона, възможно е през този период да се случат събития, които да променят възгледа ви за свършената работа. Това може да бъде много важно при вземането на решение за бъдеща кариера. Това е моето мнение.

Ръководителите на Лийдс могат да ми кажат: "Добре, ще изчакаме до края на сезона“ или "Не, трябва да решим дали да удължим договора до края на сезона". Ако се нуждаят от незабавен отговор, ще им го дам", заяви Биелса.

Отборът на Марсело Биелса събра 32 точки в 24 мача и заема  12-о място в класирането на английската Висша лига 2020/2021.

65-годишният аржентинец води Лийдс Юнайтед от лятото на 2018 г. и през това време успя да върне "пауните" във Висшата лига. Това се случи за първи път от 16 години.

  Сподели
87