Затегнаха мерките във Великобритания


Н. Гавазов

Затегнаха мерките във Великобритания

Във Великобритания затегнаха  изискванията относно условията за връщане в страната от чужбина.

Според Sky Sports, правителството на Обединеното кралство е изпратило известие до клубовете от Висшата лига, че играчите и клубният персонал вече трябва да се подложат на десетдневна карантина, когато се завърнат от някое задгранично пътуване. Този срок може да бъде съкратен, ако резултатът от теста след пет дни самоизолация е отрицателен.

Играчите все още ще имат право да тренират и да участват в мачове, но те ще трябва да бъдат поставени под карантина точно както обикновените граждани на Обединеното кралство и ще могат да напускат дома си, само за да участват в мачове и да тренират.

Ако даден играч наруши актуализираните правила за самоизолация - например, за да посети приятели или семейство - това ще обезсили освобождаването му от карантина и десетдневният му период на изолация ще започне от нула.

Във вторник, 23 февруари, Челси ще играе с Атлетико Мадрид в Букурещ, а в сряда, 24 февруари, Манчестър Сити ще се изправи срещу Борусия Мьонхенгладбах в Будапеща. И двата мача ще се проведат в рамките на 1/8-финалите на Шампионска лига. Сега, според новите правила, играчите на "сините“ и "гражданите“ ще бъдат задължени да изтърпят  10 дни карантина.

  Сподели
220