Сър Алекс: Димитър прави един страхотен сезон


Н. Гавазов

Сър Алекс: Димитър прави един страхотен сезон

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън похвали работата на Чарли Адам от Блекпул, който бе в основата всичко най-интересно, което се случи през първото полувреме между двата отбора. Както е известно, домакините поведоха в резултата с 2:0, като надиграха напълно своя именит противник през първата част. През второто полувреме обаче, „червените дяволи" сякаш се върнаха от ада и с голове на Ернандес и Бербатов постигнаха много важна победа, която не само ги остави на върха и увеличи разликата пред втория в класирането, но отборът продължава да бъде без загуба.

Сър Алекс бе честен в преценката си и отдаде нужното уважение на Адамс, признавайки, че играчите му не са могли да се справят със сънародника му.

„Първото полувреме ние не успяхме да се справим с Чарли Адам, който беше навсякъде по терена и ние се озовахме притиснати в ъгъла. На полувремето аз направих някои промени в състава и в крайна сметка завършихме като победители. Отборът ми продължи да играе бърз и атакуващ футбол и заслужено получи своята награда", заяви Сър Алекс пред клубната телевизия на Юнайтед.

„Темпото на Чичарито и неговата работа бяха просто фантастични. Феновете на Блекпул твърдят, че е бил в положение на засада, но вижте внимателно положението и ми кажете имаше ли наистина засада. Той е толкова добър, че можеше да вкара още четири гола. Това е едно чудесно попълнение към нас", похвали младия мексиканец мениджърът на Юнайтед.

„Димитър Бербатов прави един страхотен сезон. Той има невероятен талант. Запази огромно хладнокръвие пред третия гол - беше невероятно как стана всичко. Аз започнах да му крещя да подаде на Чичарито, но не. Той затвори ъгъла, заблуди защитника и показа увереност и способност да направи това, което в крайна сметка направи. Невероятно наистина", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
93