Невил: Играчите на Ливърпул са като зомбита


Н. Гавазов

Невил: Играчите на Ливърпул са като зомбита

Експертът от Sky Sports Гари Невил сравнява играчите на Ливърпул със зомбита.

След като претърпя четири поредни домакински поражения във Висшата лига, Ливърпул не само загуби реален шанс за защита на титлата, но и постави под въпрос влизането си  в Шампионска  лига.

Невил смята, че първата реакция на случващото се трябва да бъде на мениджъра на "червените" Юрген Клоп, когото Гари съветва да промени обичайния футболен стил.

"Това започва да става малко обезпокоително. Знаем, че имат много контузии, нямат фенове на стадиона, знаем за COVID и изобилието от мачове, но едно и също е за всички. Виждаме неспособността им да се променят. Липса на други идеи. Те просто изглеждат победени, почти като зомбита са. Те ходят на терена и мислят самостоятелно.

Може би Клоп има нужда от нещо друго? Неговата философия никога не е била поставяна  под съмнение, но дори при него може да се появи мисълта: "Трябва ли да опитам нещо различно?".

Не е за мен да давам съвет на Ливърпул или на Клоп, но може би си струва да вкарат дефанзивен полузащитник, който да покрие централните защитници или да премина към формация с трима защитника. Виждали сме и други отбори да сменят схемата. Мисля, че се нуждаят от нови идеи, само за да дадат искрица, защото в противен случай може да бъде много депресиращ сезон, без да попаднат в Шампионска лига, въпреки че лично аз все още мисля, че ще стигнат до там", заяви Невил.

  Сподели
717