Моуриньо: Резултатът трябваше да е различен


Н. Гавазов

Моуриньо: Резултатът трябваше да е различен

Мениджърът  на Тотнъм  Жозе Моуриньо коментира поражението на "шпорите"  в мача от 25-ия кръг на Висшата лига срещу Уест Хем Юнайтед (1: 2).

"Разбира се, тъжен съм. Смятам, че резултатът трябва да е различен, особено като се има предвид играта ни през второто полувреме. В известна степен имм дежавю. Защитата на Уест Хем игра блестящо днес, техните централни защитници направиха този мач много труден за нас.

Започнахме играта с грешка, а след това отново допуснахме грешка в самото начало на второто полувреме. Но през втората половина на срещата тимът ми опита всичко възможно поне да изравни. Имахме шансове, ударихме гредата, създадохме добри шансове. Стреляхме от страхотни позиции, така че трябваше да вкараме повече голове.

Мисля, че хората, които гледаха мача, разбраха причината за головете, които допуснахме. Говоря по тази тема отдавна и може би не винаги има смисъл да се спирам на това. Играчите ми се бориха и не искам да ги критикувам, но искам да отпразнувам техния дух. Те се биеха, биеха се яростно, но не успяха да постигнат положителен резултат. Опитахме се да играем, но нямахме късмет.

Преди мача не гледах таблицата, а бях фокусиран върху играта. Целта бе  да спечелим, а след победата можете да погледнете таблицата за  класирането. В днешно време е много трудно да се мисли топ 4. Ще ни бъде много, много трудно. Лига Европа е чудесен начин да стигнете до Шампионска лига и да спечелите трофея едновременно. Момчетата се бият и когато отборът се опитва, това е вярата, че ще се случи нещо добро", заяви Моуриньо.

Тотнъм има 36 точки и заема 9-то място в таблицата за класиране на Висшата лига.

  Сподели
284