Тухел: Още няма решение за бъдещето на Жиру


И. Ангелов

Тухел: Още няма решение за бъдещето на Жиру

Мениджърът на Челси Томас Тухел обяви, че не е имал достатъчно време до момента да направи решение за нападателя си Оливие Жиру, след като германецът подобри резултатите на отбора за своя месец работа. Носителят на Световна купа - Жиру, има по-малко от 5 месеца до края на договора си и може да напусне като свободен агент, а за момента французинът и Тами Ейбрахам се редуват в ролята на таран на тима.

"Няма решение защото е прекалено рано за тези решения, рано в сезона, и аз нямам достатъчно време да правя тези решения сега защото започнах преди 3 седмици. Трябва ни повече време да се опознаем с групата по-добре и по-добре, защото всеки заслужава достатъчно време за да покаже стойността си за групата. Мога да кажа, че до сега аз съм супер щастлив, че той е тук.

"Той е един от топ нападателите в полето на противника, физически е силен, има невероятно първо докосване когато получи топка. Той е много, много силен в това. Много силен е и при удари с глава. Той изигра невероятен мач с Нюкасъл. Той е много, много силен и много позитивен в тренировките, много впечатляващ. В момента играе ключова роля в състава, където имаме много млади офанзивни играчи.

"Той е ключова фигура, може би не защото играе навсякъде за 96 минути, но заради начинът, по който се държи и с опита си ежедневно помага в тези три седмици. Той има огромно влияние по най-позитивен начин и само това мога да кажа. Аз съм щастлив, че той е тук и скоро ще имаме решения, но е много рано в момента".

  Сподели
293