Тухел подкрепи Пулишич


Н. Гавазов

Тухел подкрепи Пулишич

Мениджърът на Челси Томас Тухел изрази увереност, че полузащитникът Кристиан Пулишич ще успее да разреши здравословните си проблеми и отново да стане важен играч за "сините".

Пулишич страда редовно от травми откакто се премести на "Стамфорд Бридж" от Борусия Дортмунд през 2019 г., а напоследък в пресата се появиха слухове, че Кристиан може да напусне лондонския клуб това лято.

Тухел обаче уверява, че все още не е взето решение за 22-годишния американец. Томас е убеден, че бившият му подчинен от  Дортмунд все пак  ще бъде полезен за Челси.

"Има ли бъдеще Пулишич в Челси? Да. Днес мога да отговоря категорично с "да", но не всичко зависи от мен. Трябва да видим, но лично аз съм убеден в това, защото Челси купи Кристиан не без причина. Челси купи Кристиан заради неговия потенциал и нашата работа е да го накараме да играе най-добрия си футбол.

Той вече доказа, че нивото му позволява да бъде основен играч в Челси и да се представя добре в този клуб. Сега предизвикателството му е да добави и поддържа нивото си на игра.

Ние не се страхуваме от здравето му, това е медицинският отдел. Най-важното за Кристиан е да остане позитивен, да не се обезсърчава и да бъде готов, защото той може да бъде от голяма полза.

Що се отнася до лятото, няма абсолютно никакви решения. В момента просто нямаме време за това, както няма нужда да ги вземаме днес", заяви Тухел.

  Сподели
387