Гуардиола: Арсенал скоро ще е реален претендент за титлата


Н. Гавазов

Гуардиола: Арсенал скоро ще е реален претендент за титлата

Кормчията на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола чувства, че бившият му помощник Микел Артета превръща Арсенал в истински претендент за титлата.

По-рано този сезон, когато резултатите на отбора бяха мрачни, Арсенал устоя на изкушението да уволни Артета, а специалистът намери изход от кризата.

Гуардиола смята, че "артилеристите“ вече надиграват всеки съперник, а Сити ще бъде изправен пред тежък тест на  "Емирейтс“ в неделя.

"Не съм вдъхновявал Микел. Това, което той знае, той го знае сам. Нямам влияние върху него. Това, което той прави е изцяло заслуга на него и неговия персонал.

Последните месеци показаха, че всички треньори се нуждаят от време и той не е изключение. През последните два месеца видях, че Арсенал превъзхожда опонентите си във всеки мач.

Утре се нуждаем от невероятна игра. Арсенал е изключително добър при разиграването на топката, има умения и енергия. Те имат Сака, Обамеянг  и страхотни играчи в халфовата линия.

В обозримо бъдеще те ще се превърнат в истински претендент за трофеи. Когато с Микел работихме заедно, взехме повечето решения заедно. Вземах решения под влиянието на Микел.

Не знам дали съм му повлиял - той сам трябва да каже", заяви Гуардиола.

  Сподели
204