Карагър назова най-добрата покупка на Ливърпул


Н. Гавазов

Карагър назова най-добрата покупка на Ливърпул

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър определи Сами Хюпия за най-добрата покупка на мърсисайдски клуб в ерата на Висшата лига.

През последните 30 години Ливърпул имаше много добри покупки, включително Фернандо Торес, Хаби Алонсо, Върджил Ван Дейк и Мохамед Салах, но Карагър класира финландския защитник Хюпия преди всички.

Преминавайки към "Анфийлд" от Вилем II за 2.6 милиона паунда през 1999 г., Сами спечели с "червените"  Шампионска лига, Купата на УЕФА, две ФА купи и две купи на Лигата.

"Според мен покупката на Сами бе най-доброто.

Мисля за Ливърпул през 1999 г. и те бяха отбор от шесто - седмо място. Те бяха смятани за слаб отбор. Тим, който може да бъде сплашен. Сами дойде в този отбор, игра 10 години и никога не се контузи.

Ливърпул премина от отбор с меко тяло в отбор, който е много силен по дух и физически, а голяма заслуга за това е на Сами.

Успехът, който имахме през следващите 10 години при Жерар Улие и Рафа Бенитес се основаваше на солидна защита, а в основата му беше Хюпия.

Следователно, предвид цената, липсата на контузии, 10 години вярна служба в клуба и спечелените трофеи, то аз поставям Сами на първо място", заяви  Карагър.

  Сподели
415