Ливърпул има пари за Мбапе


Н. Гавазов

Ливърпул има пари за Мбапе

Ливърпул е готов да се състезава за нападателя на ПСЖ Килиан  Мбапе, ако футболистът стане достъпен за трансфер през това лято.

За своите 22 години Мбапе спечели четири титли от Лига 1, две купи на Франция с ПСЖ и Световно първенство с националния отбор на Франция. Амбицията обаче тласка  Килиан да гледа напред.

Мбапе все още не се е съгласил на нов договор с ПСЖ, а настоящото му съглашение ще изтече в края на следващия сезон. Всъщност шампионите от Лига 1 нямат друг избор, освен да продадат Килиан през лятото, ако подновяването на съглашението е невъзможно.

Според Le Parisien, ако Мбапе бъде продаден, ПСЖ ще поиска 200 милиона евро (174 милиона британски лири) като обезщетение, цена, която не възпира Ливърпул. Собствениците на мърсисайдския клуб са готови да направят такива разходи, предвид изключителния характер на трансфера.

Вярно е, че Ливърпул рискува да се изправи пред конкуренция от други клубове като Реал Мадрид, Манчестър Сити и Ювентус, а освен това ще трябва да удовлетвори исканията на самия Килиан, който се надява да получава над 500 хиляди лири на седмица по следващия си договор - например, това се оказа твърде много за Барселона, което принуди каталунците да се оттеглят от битката за играча от  френския национален отбор.

  Сподели
645