Челси прегази Болтън и доближи Сити (видео)


Т. Михайлов

Челси прегази Болтън и доближи Сити (видео)

Челси разби с 4:0 Болтън на “Рийбок Стейдиъм” и за втори пореден мач показа, че излиза от тежката криза, в която се намираше през декември. “Сините” нямаха победа навън от 9 срещи, но този път категорично надиграха съперника си.

Играчите на двата тима излязоха с черни ленти в памет на легендата на Болтън Нат Лофтхаус, който почина преди седмица на 85-годишна възраст. Малко време бе нужно за Челси да поведе като още в 11-ата минута Дидие Дрогба се отпуши с изстрел от около 25 метра, който беше и първи точен във вратата на Яскелайнен.

В 41-ата минута Флоран Малуда удвои след меле, което вероятно уби и надеждите на Мартин Петров и компания за нещо повече в този мач. Все пак Болтън започна по-смело след почивката и стигна до една остра ситуация. В 56-ата минута обаче Челси вкара нов гол. Този път Анелка изпита голямата радост като стреля също след меле в долния десен ъгъл на Яскелайнен.

До края остана време и за гол на Рамиреш, който се разписа за пръв път със синята фланелка. Победата доближи “сините” на 7 точки зад лидера Манчестър Юнайтед, който има мач по-малко. Третият Манчестър Сити обаче е само на 4 точки пред шампионите, а има и мач повече. Болтън е 9-ти с 30 точки.

Видео: Тук

  Сподели
147