Новият стадион на Евертън е на път да стане реалност


Н. Гавазов

Новият стадион на Евертън е на път да стане реалност

Новият стадион на Евертън за 570 милиона евро е на път да стане реалност, след като Градският съвет на Ливърпул препоръчва одобрение на проекта.

Съобщава се, че в доклад от 200 страници относно плановете на Евертън за изграждане на 52 888-местен стадион в пределите на историческите докове, които са обекти на световно наследство на ЮНЕСКО, се казва, че бъдещият стадион ще бъде "значително събитие  в историята на града“ .

Докладът също така отбелязва, че предложенията на Евертън се радват на широка народна подкрепа и че значителните обществени ползи далеч надхвърлят всякакви щети върху културното наследство.

Сега тези планове ще бъдат разгледани на 23 февруари на специално заседание на Комитета по планиране и ако бъдат одобрени, автоматично ще бъдат представени на правителството на Обединеното кралство за окончателно решение.

Ако всичко върви добре, клубът се надява да започне строителството не по-късно от лятото на 2021 година. Очаква се строежът на стадиона да отнеме три години, което означава, че "карамелите" ще могат да се преместят на новия стадион до началото на сезон 2024/2025.

  Сподели
221