Хеттрик на Обамеянг помогна за победата на Арсенал (видео)


Н. Гавазов

Хеттрик на Обамеянг помогна за победата на Арсенал (видео)

Първият хеттрик на Пиер-Емерик Обамеянг в кариерата му във Висшата лига донесе победа с 4: 2 над Лийдс в мач от 24-я кръг на Премиършип.

Бернд Лено и Давид Луис се завърнаха в стартовия състав на "артилеристите" след дисквалификацията.  Мартин Едегор и Пиер-Емерик Обамеянг също се появиха от първите минути.

Ключовият играч на "белите" Калвин Филипс така и не се възстанови и вместо него излезе Джейми Шакълтън.

Домакините изглеждаха по-добре в началото на мача, но без да създават шансове за гол.  Но това не попречи на Арсенал да открие резултата в 13-ата минута. Обамеянг нахлу в наказателното поле по левия край, елиминира защитника с финт и стреля в близкия ъгъл на вратата - 1: 0.

След кратка почивка "артилеристите"  продължиха да оказват натиск. В 28-ата минута Аубамеянг нанесе удар от центъра на наказателното поле, но Люк Айлинг се хвърли под топката.

В 34-ата минута Лиъм Купър избута Букайо Сака в наказателното поле, а реферът Стюарт Атуел посочи 11-метровата граница, но отмени дузпата след като се допита до ВАР

Минаха обаче пет минути и все пак бе отсъден дузпа срещу Лийдс, за нарушение на вратаря срещу Сака. Обамеянг стреля от "точката" и  2: 0.

В края на полувремето гостите отново пропуснаха. Продължителната атака на домакините завърши с това, че Ектор Белерин се втурна в наказателното поле, преодолявайки опонента си, а след това стреля в близкия ъгъл на вратата - 3: 0.

Второто полувреме едва започна, когато се случи нов гол. "Артилеристите" отнеха топката близо до чуждото наказателно поле, Емил Смит-Роу проби по левия край и подаде на главата на Обамеянг - 4: 0.

Арсенал се засити с четири гола, отпусна се и позволи на Лийдс да върне няколко гола. Първо Паскал Страйк стреля с глава след корнер - 4: 1. А след това резервата Елдер Коща нанесе удар след остър пас от Тайлър Робъртс - 4: 2.

Оставаха още 20 минути за игра, но "артилеристите" направиха правилните изводи и не допуснаха влошаване на  ситуацията. Обамеянг можеше да отбележи за четвърти път, но топката попадна  в гредата.

Така Арсенал постигна комфортна победа, а отборът на Биелса потвърди, че защитата е слабото звено.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
195