Заха: Ван Гал ме обрече на провал


Н. Гавазов

Заха: Ван Гал ме обрече на провал

Крилото на Кристъл Палас Уилфрид Заха се оплака, че треньорът Луис Ван Гаал го е обрекъл на провал в Манчестър Юнайтед.

Юнайтед съгласува покупката на Заха от Палас  през януари 2013 г., което позволи на Уилфрид да завърши сезон 2012/13 на "Селхърст Парк".

Когато Заха пристигна на "Олд Трафорд“, той откри, че вече няма треньора, с когото е договарял прехода - Сър Алекс Фъргюсън отстъпи мястото си на Дейвид Мойс.

Както Мойс, така и Ван Гаал, който го наследи, изпратиха Уилфрид под наем, оставяйки в играча от Кот д'Ивоар усещането, че не му е дадена пълна възможност да се докаже.

"Когато се върнах в Юнайтед след наем в Кардиф, Луис Ван Гаал вече бе станал мениджър. Той дойде в клуба след Световното първенство, където Робин Ван Перси и Ариен Робен играха при него.

Той ми даде две възможности: играеш или уингбек, или нападател. Никога досега не съм играл на тези позиции. Изглежда, че бях обречен да се проваля.

Случи се точно след края на ерата на Дейвид Мойс, през която бях просто шокиран от това, че не се справям добре. Когато се завърнах, на мен ми бе казано да играя нападател или крило - не можех нито едното, нито другото",заяви Заха.

  Сподели
241