Възникна напрежение между Клоп и Ливърпул


Н. Гавазов

Възникна напрежение между Клоп и Ливърпул

В отношенията между Юрген Клоп и Ливърпул има известно напрежение поради недоволството на мениджъра от трансферната политика на клуба.

Ще припомним, че през миналия месец Ливърпул загуби поредния си централен защитник - за Жоел Матип и Джо Гомес този сезон вече приключи, докато Върджил Ван Дейк има призрачни шансове да се завърне преди края на кампанията.

Според The ​​Sun в тази ситуация Клоп е помолил шефовете си да му купят Калиду Кулибали от Наполи. Юрген смята, че клуб като Ливърпул трябва да се насочи към най-добрите играчи в света.

И макар, че собственикът на Наполи Аурелио де Лаурентис преди това бе обявил цена от 100 милиона паунда за Кулибали, Клоп е  убеден, че Ливърпул е трябвало да си направи всичко възможно, за да получи 29-годишния сенегалец.

Ливърпул обаче дори не се опита да изпълни желанието на германеца. Вместо това спортният директор на "червените" Майкъл Едуардс наложи Клоп Озан Кабак и Бен Дейвис, на които Юрген все още не е позволил да играят  нито минута.

Американските собственици на Ливърпул от компанията FSG просто не са готови да харчат пари, предвид продължаващото въздействие на пандемията от коронавирус и несигурните перспективи за завръщане на трибуните.

Във FSG дори се е създало  впечатлението, че Клоп всъщност не вижда реалното състояние на финансите на Ливърпул, така че произтичащото от това недоволство между мениджъра и клуба е взаимно.

  Сподели
412