Юнайтед отвя Бирмингам след нов рецитал на Бербо (видео)


Т. Михайлов

Юнайтед отвя Бирмингам след нов рецитал на Бербо (видео)

Димитър Бербатов наниза хеттрик при победата на Манчестър Юнайтед с 5:0 над Бирмингам в мач от 24-ия кръг на Висшата лига, игран на “Олд Трафорд”. “Червените дяволи” надиграха тотално съперника си и можеха да се поздравят и с по-изразителна победа, но пропуски направиха Нани, Рууни и Оуен.

Срещата започна с гол за Юнайтед от съблекалнята. Футболистите на Алекс Фъргюсън получиха корнер отляво. Гигс центрира, О’Шей отклони с глава и почти от голлинията също с глава Бербатов опъна мрежата. До следващия гол на българина, който дойде половин час по-късно Юнайтед имаше контрол, но нападателите не бяха прецизни в завършващата фаза.

В 31-ата минута очаквано резултатът бе удвоен. Рууни намери Бербатов, който нахлу в наказателното поле, направи залъгващо движение и с удар по земя наказа Фостър за втори път. Малко след това българинът опита фалцов удар от границата на пеналта минал на сантиметри от гредата.

В последната минута на първата част ветеранът Райън Гигс направи резултата класически. Бербатов отне топката с шпагат, намери вдясно Рууни, който пусна към уелсеца за 3:0. В 54-ата минута тримата размениха ролите като този път Рууни намери свободния Гигс, който центрира ниско към Берба. Юношата на Пирин засече в мрежата като топката рикошира и в горната греда.

От тук насетне “червените дяволи” започнаха да се забавляват като отбраната на Бирмингам бе като разграден двор. В 76-ата минута множеството опити на Нани да се разпише се увенчаха с успех. Португалецът сам изработи красиво попадение с далечен, но много точен удар в долния десен ъгъл на Фостър.

С 48 точки Манчестър Юнайтед е на върха в класирането. “Червените дяволи” имат 2 преднина пред Арсенал, както и мач по-малко. Манчестър Сити е трети с 45. Димитър Бербатов е едноличен лидер при голмайсторите със 17 попадения, следван от Карлос Тевес, който има 14.

Видео: Тук

  Сподели
159