Солскяер разговарял с Дийн преди мача със Саутхемптън


Н. Гавазов

Солскяер  разговарял с Дийн преди мача със Саутхемптън

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че е водил разговор със съдията Майк Дийн преди победата с 9: 0 над Саутхемптън.

Дийн изигра ключова роля предишната вечер за голямата победа на Юнайтед. Майк изгони Александър Янкевиц още във втората минута, а след това анулира гол на Че Адамс, а в края отсъди дузпа срещу Саутхемптън и показа червен картон на Ян Беднарек.

Отстраняването на Беднарек много наподобяваше на ситуацията, която се случи три часа по-рано със защитника на Арсенал Давид Луис в мача срещу Улвърхемптън - "артилеристите“, както и "светците“, бяха двойно наказани, загубиха един играч и получиха дузпа срещу собствената си врата.

Оказва се, че Солскяер е обсъдил с Дийн изгонването на Луис, без да очаква повторение на тази ситуация в своя мач.

"Това е доста забавно, защото разговарях със съдията преди мача. Попитах го какво мисли за изгонването на Давид Луис, защото аз лично не мисля, че той заслужаваше да бъде изгонен. Беднарек не заслужаваше да бъде изгонен.

Трябва да се обърне  внимание на правилото, което регулира това. Сега, според буквата на закона, на теб ти налагат червен картон, ако фаулирате в ясна голова  ситуация и не стигнете до топката.

Имаше контакт между играчите, но това не заслужаваше червения картон. Мисля, че всички във футбола ще се съгласят с това", заяви Солскяер.

  Сподели
401