Солскяер призова играчите си по-активно да спорят с реферите


Н. Гавазов

Солскяер призова играчите си  по-активно да спорят с реферите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призова отбора си по-активно да изразява възмущението си в случай на несъгласие с решенията на съдията.

На пресконференцията си в понеделник Солскяер заяви, че съдийският корпус е признал за две грешки по време на загубата с 2:1 срещу Шефилд Юнайтед.

Солскяер разбира, че от човешките грешки няма как да се избяга и може само да даде съвет на отбора си как да реагира на несправедливостта.

"Мисля, че когато даден отбор се третира несправедливо, трябва да има реакция, но аз нямам абсолютно никакъв проблем с човешката грешка. Разбирам защо са взети тези решения.

За съжаление, те  бяха срещу нас и бяха грешни. Такъв е футболът. Може би трябваше да се обърне внимание на VAR. Може би трябваше да спорим повече.

Имаме хубава група играчи. Може би трябваше да се закачим за това и да ги накараме да прегледат епизода, преди да възобновят играта. Трябва да си научим урока, използвайки това като енергия и мотивация. Не бива да очакваме, че нещо ще получиш просто така.

Не искам играчите ми да оказват натиск върху съдията, освен ако няма справедлива причина. Оставяме решението на съдията, това е тяхна работа, така че не искам да говоря твърде много за това", заяви Солскяер.

  Сподели
478