Тухел: Защо договорът ми е само 18 месеца?


И. Ангелов

Тухел: Защо договорът ми е само 18 месеца?

Новият бос на Челси Томас Тухел обясни, защо е приел договор за само 18 месеца с новия си отбор. Франк Лампард бе уволнен след 5 загуби в 8 мача в последните седмици, като от първото място "сините" пропаднаха до 10-та позиция във Висшата лига. Така Тухел бе привлечен за 18 месеца с опция за продължаване с още година.

"Аз искам да съм честен с вас, първо беше притеснително, бях малко така - 'О, защо 18 месеца?' След минута аз си помислих 'какво пък променя това?'

"Какво променя? Ако те ми бяха дали 4 и половина години, те и без това винаги могат да ме уволнят. Ако не са щастливи с мен, ще ме уволнят без значение срока. И ако ми бяха дали 4 и половина години, тогава щеше да има клауза за обезщетение при уволнение. 

"Как мога да съм сигурен, че ще съм тук след 4 и половина години? Няма как. Това е истината на това ниво. Каква е ролята в момента за треньорите? Ние ли сме началници на целия отбор и трансферите, или не, свободни ли сме във всичко или не?

"Само ние ли сме отговорни за слабите и добрите резултати? Каква е тази роля и къде точно се намираме ние? Така че аз реших да не се тревожа прекалено и да съм достатъчно смел да поема това приключение, защото беше абсолютно ясно, че искам да го направя и не искам да пропускам този шанс.

"Също и характерът ми е да вярвам повече в шансовете, а не рисковете. За мен лично няма абсолютно нищо, от което да ме е страх. Аз съм благодарен за тази работа на това ниво и не искам да губя времето си в това да мисля за рисковете".

Тухел продължи с думи за преговорите си с директора Марина Грановская, която ръководи клуба на руския милиардер Роман Абрамович:

"Тя ми каза много ясно, че когато подпишеш с Челси трябва да печелиш трофеи. Е, не точно трябва, но трябва да се бориш за тях. Този клуб иска да се бори в най-силните състезания - Висшата лига и Шампионска лига. Това не е тайна. Има мениджъри, които спечелиха титли и бяха уволнени. Виждате такъв и пред вас - мен ме уволниха по Коледа, след като спечелих някои титли.

"В края всички търсят добър човек, стабилен човек, печелещ трофеи, който е забавен и красив, но това не съществува. Така че се надявам аз да съм човекът, който има подходящи характеристики за тази ера на клуба и този период. 

"Това вече означава много за мен защото като мениджър вече имах трите най-добри дни в живота си от пристигането ми. Надявам се това да продължи, но исканията са високи. Аз се надявам да покрия желанията на всички защото това ще означава, че и моите желания са изпълнени."

Челси среща Бърнли днес след като Тухел направи 0:0 в първата си среща с Уулвс.

  Сподели
398