Тухел: Потенциалът на Хаверц е безграничен


И. Ангелов

Тухел: Потенциалът на Хаверц е безграничен

Новият бос на Челси Томас Тухел обяви, че е щастлив да работи с Кай Хаверц в новия си отбор, като той се зарече да намери най-добрата форма на младия плеймейкър. Според Тухел 21-годишният има безкраен талант и ще се адаптира към Висшата лига в даден период след трансфера си за 70 милиона лири през лятото от Байер Леверкузен.

"Потенциалът му е безкраен. За него е предизвикателство и аз мисля, че той направи смел избор да дойде в Челси. На първо място трябва да обясня, че аз съм огромен фен на Байер Леверкузен по отношение на развитието им през годините, играчите, които разкриват и качеството на футбола им. Но когато идваш от Леверкузен в Челси културата не може да бъде по-различна.

"Отиваш от клуб, който е съгласен да е втори или трети, или доволен да стигне топ 4. Това е високо ниво и е за уважение, но след това пристигаш в отбор, където се говори само за трофеи и титли. Това е като Байерн Мюнхен - те настояват за титли, титли, титли всяка година. Това прави нещо в атмосферата.

"И така Кай не само е в различна държава, клуб, съотборници, което само по себе си е предизвикателно и сложно, но и културата на клуба е драматично различна. Това ми харесва защото той е много извън зоната си на комфорт. Това, което чувствам за него е, че той е много интелигентен, приятелски и отворен човек, който има много потенциал - и ние ще го натиснем. Той изглежда като човек, който има нужда от това и ние няма да спрем.

"За него тази лига е перфектна защото той не може да почива. Има толкова много потенциал, че трябва да бъде предизвикан физически, за да не разчита само на безкраен талант. Това е добре. В края въпроса е ще покаже ли зъби когато стане тежко?

"Аз бях доволен вчера защото той спечели най-важната топка в полето срещу тези огромни, силни играчи на Уулвърхемптън. Щеше да е голям момент в края на мача. Той не се поколеба и това искам да виждам в него. Останалото ще дойде защото този човек може да е огромна, огромна част от този клуб."

  Сподели
354