Дрогба: Не бива да мислим за титлата, а за това как да спечелим два мача подред


Н. Гавазов

Дрогба: Не бива да мислим за титлата, а за това как да спечелим два мача подред

Нападателят на Челси Дидие Дрогба заяви, че в сегашната сложна ситуация за отбора, неговите съотборници трябва да престанат да мислят за защита на титлата и вместо това, да се опитат да постигнат две поредни победи в първенството, съобщава Sports Illustrated . Както е известно, вече няколко месеца отбора воден от Карло Анчелоти е разтърсван от криза. Смяташе се, че причината за това е изгонването на асистента на италианския специалист Рой Уилкинс, а по-късно експертите критикуваха и късата резервната скамейка на „сините".

Определена порция критика в този период получи и Дрогба. Нападателят се разболя от малария, а след като се справи с болестта, ивоариецът внезапно загуби голмайсторския си талант. Сега Дидие смята, че той и съотборниците му трябва да спрат да мислят за титлата и да се съсредоточат върху по-реални и изпълними задачи.

„Вместо да мислим как да спечелим титлата, трябва да се съсредоточим върху това как да спечелим два мача подред! А тогава да мислим. И това не е шега. Реалността в момента е такава и тази задача показва, колко зле бяхме в последните месеци", заяви Дрогба.

„Каквото трябва ще се промени и ние не сме далече от него. Почти всички се върнахме от травмите и това ще ни помогне много. Когато обаче не побеждаваш, то започваш да губиш увереност в собствените си сили. Единственият способ да възвърнеш своята увереност и да заявиш своите претенции за титлата - да постигнеш 2-3 поредни победи. След това ще видим как се чувстваме", добавя нападателят.

 

  Сподели
84