Клоп: Не очаквам Гомез да се върне този сезон


И. Ангелов

Клоп: Не очаквам Гомез да се върне този сезон

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че за него ще е изненада ако преди края на сезона може да разчита на защитника Джо Гомес. 23-годишният англичанин контузи коляното си през ноември и според наставника е далеч от завръщане:

"Джо Гомес всъщност е на добро място, но много далеч от завръщане. Той се разхожда и изглежда абсолютно нормално, но не може да е на терен и да бяга, и дори не може да е във фитнеса. Просто това е много тежка контузия. 

"Дали ще влезе този сезон? Кога свършва сезона, май месец? Съмнително, това ще кажа. Аз не го очаквам... е, ще е позитивна изненада ако се върне този сезон, честно казано."

Клоп вече каза по-рано, че ще се опита да привлече защитник в отбора си преди затварянето на трансферния прозорец в понеделник, което постави доста спекулации в медиите:

"В идеален свят краткосрочното решение ще се окаже и дългосрочно решение. Уау, това ще е страхотно! Аз не зная дали можем да направим това, но ще видим. Знаете ситуацията с централните защитници на пазара. Знаете къде играят добрите централни защитници. Знаете клубовете им, защото всички говорят за тях. Кажете ми дали един от тези отбори има нужда от пари и трябва да продава?

"И ако им трябват пари, то те искат луди пари! Аз не разбирам това. Като фен на футбола, може би стоиш у дома и мислиш 'те трябва да направят това'. Но не така стоят нещата. Ще видим ситуацията. Ние загубихме покупките на двамата най-добри централни защитника на пазара за 6 или 7 седмици по тези причини. Това е огромно. И сега трябва да търсим решения за този момент.

"Трансферният пазар отваря и всички казват 'сега можете да направите нещо'. Ние опитваме, гледаме ситуацията. Не затваряме очи. Но докато го правим трябва да търсим решения и да играем футбол, и това правим. Играхме добър футбол напоследък, и понякога не чак толкова добър. За да изиграеш най-добрия си сезон трябва и късмет. Трябва късмет с контузиите. 

"За нас ситуацията е такава. Нямахме късмет в тези моменти, а хората все още очакват да изиграем най-добрия си сезон. Това е добре, но трябва да намерим решение как да спечелим следващия си мач и да направим сезона максимално специален. Това опитваме да направим."

  Сподели
306