Вернер: Ливърпул се готви за голям трансфер


Н. Гавазов

Вернер: Ливърпул се готви за голям трансфер

Малко след като старши треньорът на Аякс Франк де Бур даде да се разбере, че единствено „абсурдна" оферта ще го застави да се раздели с уругвайския си нападател Лиус Суарес, президентът на Ливърпул Том Вернер заяви, че собствениците на клуба са готови да предоставят необходимите средства за осъществяване на значим трансфер през този месец.

Установявайки през октомври контрол върху клуба от „Анфийлд", основният инвеститор Джим Хенри и неговия бизнес-партньор Том Вернер до този момент не обезпечиха своите намерения да изправят отбора на крака и на практика не инвестираха в нови играчи. Днес обаче Вернер потвърди, че компанията New England Sports Ventures (NESV) е готова да отдели крупна сума за привличане на класен футболист.

В интервю за АР, на въпрос, има ли клуба възможност да подпише с играч от класата на Фернандо Торес, Вернер заяви, че Ливърпул е изправен пред голям трансфер, но отказа да назове подробности.

„Погледнете нашата история. „Бостън Ред Сокс" се намира на второ място в бейзбола по размер на заплатите и ние сме не по-малко успешен клуб от „Ню-Йорк Янкис". Определящият за нас момент са качествата на играча и ние определено имаме нужните ресурси да изпълним трансферните си цели. Пристигнахме тук задълго и всеки заработен от нас паунд ще направи този клуб по-силен. Имаме наистина големи ресурси, а високият фонд работна заплата ни задължава да се намираме на много по-напред от 12-то място в класирането. И аз искам заплатите да растат. Това означава, че ние трябва да се представим още по-добре. Аз очаквам, че ще вървим нагоре и ще подобряваме положението си. Единствено няма да вземем решения, които не са добри в дългосрочна перспектива - такива вече бяха направени в миналото и те върнаха клуба назад. Не искам да разкривам тайни, но само ще кажа, че клубът се готви за голям трансфер", заяви Вернер.

 

  Сподели
95