Тухел: Имам ясна картина за състава


Н. Гавазов

Тухел: Имам ясна картина за състава

Мениджърът на Челси Томас Тухел, след дебютния си официален мач, в който неговите футболисти не можаха да победят Улвърхемптън (0: 0) в 20-ия кръг на английското първенство, изрази мнението си за настоящия състав на "сините".

"Смешното е, че когато се присъедините към отбора в средата на сезона, вече познавате играчи като Кай Хаверц, Тимо Вернер и Антонио Рюдигер. В продължение на много години исках Н'Голо Канте да бъде в моя отбор и сега той е тук, както и Оливие Жиру. Имаме ясна картина на състава.

Следях Висшата лига в продължение на много години както в Дортмунд, така и в Париж, така че имам ясна представа на какво са способни тези момчета. Да имаш човек като Сезар Аспиликуета на ваше разположение е невероятно, защото в крайна сметка аз съм и фен на футбола.

Що се отнася до Кристиан Пулишич, знам точно на какво е способен. Той има голям принос в играта на отбора, за това е несправедливо да го оставя на резервната скамейка, но аз му казах, че това е само защото знам какво може да направи като резерва. Не съм сигурен какво могат да направят другите, но знам, че Пулишич може да промени всичко във всяка минута“, заяви Тухел.

Хората на Томас Тухел събраха 30 точки в 20 мача и са на 8-мо място в класирането на английската Висша лига. "Вълците“ (23) са на 13-то място.

  Сподели
463