Артета похвали Сака


Н. Гавазов

Артета похвали Сака

Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали крилото Букайо Сака за зрялата му игра.

Предната вечер Сака изигра ключова роля за победата с 3:1 над Саутхемптън във Висшата лига с един гол и една асистенция.

Придвижвайки се до горната половина на таблицата за първи път от средата на ноември, Артета похвали представянето и перспективите за 19-годишния младеж.

"Той наистина е скромен, респектиращ човек, но в същото време има характера да търси топката и да взема решения, които не са много често срещани за неговата възраст. Имаме нужда от тези лидерски качества и той ги засилва чрез отношението си и своята игра.

Той постоянно иска да тренира повече и да се подобрява в области, където може да добави. Нанасянето на този завършващ удар от наказателното поле или пасът -  определено това е една от тези области. Прави го много по-често.

Ако успее да направи това със своята интелигентност, упоритата си работа и разбирането си за играта, той ще се превърне в играч от  различно ниво.

Той е много стабилен през целия сезон, въпреки че го използваме на различни позиции. Той има добър удар, асистира добре, добре свързва играта и проведе много силен мач", заяви Артета.

  Сподели
81