Гуардиола: Ще губим мачове


Н. Гавазов

Гуардиола: Ще губим мачове

Кормчията на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че е уверен, че отборът му все още е изправен пред загуба на точки и поражения във Висшата лига.

Снощи  Сити смаза Уест Бром с 5:0  за седмата си поредна победа във Висшата лига, което помогна на "гражданите" да оглавят таблицата за класиране.

За Гуардиола обаче настоящото състояние на класирането няма значение. Хосеп обещава да остане хладен през целия този маратон.

"Таблицата е последното нещо, за което мисля. В момента искам безопасно да се прибера у дома и след това имаме няколко дни, за да се приготвим за Шефилд. Това е единственото нещо, което ме притеснява.

Все още имаме 19 мача в този невероятен маратон. Все още ще губим точки и ще губим мачове, но е важно да запазим спокойствие, както направихме, когато бяхме 12-и. Когато не спечелите мач, важно е да разберете причините и веднага да спечелете следващия.

Това е единственото нещо, което ме притеснява сега. Това е Висшата лига, трудно е за всички тук. Знаете каква е конкуренцията, но сега имаме добра серия.

Поздравявам отбора си. Първите две-три минути не успяхме да излезем от наказателното си поле, но след това мачът бе добър", заяви Гуардила.

  Сподели
321