Гуардиола: Не паднах духом при 0:1


Н. Гавазов

Гуардиола: Не паднах духом при 0:1

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира победата на Сити с 3: 1 в мача от 4-ия кръг на ФА Къп срещу Челтъм Таун.

"Не съм падал духом дори когато резултатът бе 0: 1. Още в първите минути имахме явни моменти, в които да се отличим. Когато противникът поведе, става трудно, но ние изравнихме резултата навреме, въпреки че бе  трудно. Бяхме търпеливи и в крайна сметка имахме достатъчно ниво, за да осигурим желаната разлика.

Те използваха предимството си в наказателното поле. Футболистите на Челтъм са по-високи и по-добри от нас, когато играят на втория етаж. Преди мача показахме на нашите играчи видео за това как да се реши този проблем, но е трудно да се контролира по време на мача.

Следващият двубой  е срещу Уест Бромвич. Ще ни бъде трудно. Сам Алардайс е много опитен и подобрява играта на отбора си стъпка по стъпка", заяви Гуардиола.

Челтъм Таун представлява Лига 2, която е четвъртото ниво на английския футбол.

В 5-ия кръг на ФА Къп (1/8 финали), Манчестър Сити ще се изправи на гости срещу Суонзи Сити. Мачовете от този етап на турнира ще се проведат от 8 до 11 февруари.

  Сподели
272