Лампард: Забравихме основите


И. Ангелов

Лампард: Забравихме основите

Мениджърът на Челси Франк Лампард призна, че отборът му се намира в лоша форма и е загубил основите, положени от англичанина на старта на сезона. Медиите вече спрягат Лампард за напускане и той е сред фаворитите на букмейкърите за уволнение във Висшата лига. Преди днешната среща с Лутън във ФА Къп той каза:

"Интересно е, защото когато играеш добре и печелиш идентичността ти е ясна и това е нещо, което искаш да изкрещиш на висок глас. И когато заиграеш по-слабо, хората започват да се съмняват, особено когато си сравнително нов мениджър. 

"Така че е важно аз да съм този, който каже 'Момчета, нещата, които правим добре и идентичността, която ни печелеше мачове не е променена, но трябва да се върнем назад защото загубихме някои от основите'. 

Последната загуба на Челси бе от Лестър Сити с 2:0 във вторник, и Лампард призна, че се надява да види в неговите хора увереност като тази, демонстрирана от Джеймс Мадисън в интервюто на играча на Лестър след мача:

"Аз мисля, че беше много важно, когато слушах Джеймс Мадисън да говори за мача с Лестър, и той говореше за Брендан Роджърс, треньор, който адмирирам. Съобщението беше, че 'ако не тичаш, не играеш'. Ако аз искам да настаня моя идентичност, точно така ще трябва да е. От първата минута за мен в клуба аз питам 'Можем ли да се движим и да сме много ефективни без топка и с топка? Можем ли да имаме енергия в тима?'

"Това е първото нещо, което искам да видя и определено ние изостанахме от това, няма съмнение. Важна точка е и пандемията. Аз съм споделял преди, че съм мениджър и фен на Челси, и кой не би бил развълнуван от такава възможност?

"Така че аз работя в това тежко време, идвам на работа и обличам екипа си, чувствайки се горд, докато много хора страдат в страната, и по света. Хората умират, ежедневно виждаме бройките да се покачват. И когато видя и почувствам това, всички ние чувстваме съжаление, защото хората губят и работните си места. Хората се затрудняват в живота и за прехраната си, което е различна перспектива за общоприетите трудности до сега.

"Наистина смятам така. Искам да съм успешен, така че когато преминем през период от срещи без победи, аз търся решения и отговори и се боря. И след това очаквам същото на терена от момчетата. Но това не е най-тежкото напрежение, това е добро напрежение. Аз се наслаждавам на живота си и картината в перспектива на света е нещо огромно."

  Сподели
108