Пиазон разкритикува кадровата политика на Челси


Н. Гавазов

Пиазон разкритикува кадровата политика на Челси

Полузащитникът Лукас Пиазон разкритикува системата за отдаване на играчи под наем в  Челси.

По-рано през януари Пиазон напусна Челси като основен ветеран на клуба. След като прекара девет години с  договор със "сините", Лукас отиде в Брага.

Лукас изигра само три мача за Челси през тези девет години, чувствайки с течение на времето, че лондонският клуб няма да му даде шанс и ще го изпрати под наем, докато намери купувач.

"Играчите под наем се връщаха и провеждоха предсезонни тренировки с отбора под ръководството на нов мениджър, а в това време клубът купуваше нови играчи.

Винаги казваха: "Ако се покажеш добре, мениджърът може да те остави". Но дълбоко в себе си знаехме, че няма да имаме шанс, защото те купуват новодошлите за много пари и определено те ще играят.

Знаехме, че ще останем там за три, четири или пет седмици и след това те отново ще се опитат да ни дадат под наем.

Отначало се чувствах наистина добре дошъл в Челси. Имах чувството, че те ми пожелават успехи и очакват завръщането ми.

Но след третия или четвъртия наем разбрах, че това може да е просто бизнес. Те сякаш си мислеха: "Отиваш някъде и някой ще те купи, но няма да играеш тук".

Винаги ви трябва време, за да свикнете с нов клуб. Трябва да имате търпение, но когато сте под наем, няма място за търпение. И сте под огромен натиск, защото идвате от Челси", заяви Пиазон.

  Сподели
127