Челси няма да получи Нагелсман по средата на сезона


Н. Гавазов

Челси няма да получи Нагелсман по средата на сезона

Челси ще трябва да бъде търпелив до лятото, ако "сините" искат да привлекат старши -треньора на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман.

След пет поражения в последните осем мача във Висшата лига, настоящият наставник на Челси Франк Лампард е подложен на огромен натиск.

Дори най-уважаваните английски медии вярват, че Лампард ще бъде уволнен, ако резултатите и играта не се подобрят в много близко бъдеще.

Очаква се също, че Челси ще се опита да привлече германоговорящ специалист в случай на раздяла с Лампард, предвид колосалната сума на средствата, инвестирани в Кай Хаверц и Тимо Вернер.

Нагелсман бе определен за една от възможните замени на Лампард, но Sky Sports твърди, че не може и да става дума за напускането на Юлиан на Лайпциг в средата на сезона.

В момента РБ Лайпциг е втори в Бундеслигата, на четири точки зад лидера  Байерн Мюнхен  и се готви за възобновяването на Шампионската лига.

По същата причина РБ Лайпциг  никога няма да продаде защитника Дайо Упамекано  през януари.

Но в края на сезона вероятността Нагелсман да напусне ще бъде по-голяма. Нещо повече, РБ Лайпциг вече има готов заместник  на Юлиан в лицето на Джеси Марш от Ред Бул.

  Сподели
200