Рууни: Ман Юнайтед ще спечели Висшата лига


Н. Гавазов

Рууни: Ман Юнайтед ще спечели Висшата лига

Мениджърът на Дарби Каунти Уейн Рууни очаква бившият му отбор  Манчестър Юнайтед да спечели Висшата лига през този сезон.

За последно "червените дяволи“ спечелиха титлата през 2013 г. под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън и оттогава никога не са участвали в шампионската надпревара - нито веднъж преди този сезон.

Юнайтед се справя повече от прилично през тази кампания, възвръщайки си лидерството в таблицата след волева победа с 2:1 над Фулъм вчера.

Рууни, който спечели Висшата лига пет пъти с Юнайтед, има добро предчувствие относно  състава на Оле Гунар Солскяер, като Уейн смята, че много ще зависи от формата на полузащитника  Пол Погба.

"В предишните няколко години Манчестър Юнайтед не бе готов да се бори за титлата, но сега привлече играчи като Фернандеш и Кавани - играчи с победен дух - и това им помогна много.

И сега техният отбор се бори за титлата във Висшата лига. Преди шест седмици казах на нашия треньорски щаб в офиса ми, че Манчестър Юнайтед ще спечели лигата, както мисля. Все още така чувствам.

Пол Погба ще изиграе огромна роля в това. Тези привлечени играчи с победен дух леко ще облекчат натиска върху Пол и той ще може да покаже уменията си", заяви Рууни.

  Сподели
410