Астън Вила разтресе трансферния пазар


Н. Гавазов

Астън Вила разтресе трансферния пазар

Съндърланд е близо до приемане на изумителната оферта от 24 милиона паунда, която ръководството на Астън Вила отправи за нападателя на клуба Дарън Бент, гръмнаха английските медии тази сутрин. Футболистът пристигна снощи в Мидландс, в очакване да приключи сделката и веднага след това да премине медицински прегледи. Информацията обаче не бе потвърдена от нито един от двата клуба.

Размерът на тази оферта несъмнено ще предизвика шок сред клубовете на Висшата лига, но също така разкрива паниката, която е обзела бирмингамци от възможността да изпаднат от елите. В момента Вила не е сред последните три отбора, единствено заради по-добрата си голова разлика.

„Това е невероятна оферта. Те изглежда са наистина отчаяни", заяви висш представител на Лигата пред Daily Mail.

Първоначалната информация в края на миналата седмица бе, че Вила ще предложи 18 милиона паунда за Бент, но снощи стана ясно, че цифрата е 24 милиона. На нападателят ще бъде предложен четиригодишен договор със седмична заплата от 70 000 паунда.

Мениджърът на Съндърланд Стив Брус не е доволен от времето на напускане на нападателя си, но прие, че офертата е твърде добра, за да бъде отказана. Той е още повече шокиран от нейния размер и я определи като „луда".

 

  Сподели
154