Венгер: Йозил е човек, който се нуждае от уют


Н. Гавазов

Венгер: Йозил е човек, който се нуждае от уют

Бившият мениджър  на Арсенал Арсен Венгер коментира напускането на халфа Месут Йозил от лагера на "артилеристите".

"Йозил е човек, който се нуждае от уютна обстановка. Сигурен съм, че Турция му подхожда най-много в това отношение. Той може да създава шансове за нападателите, нужни за спечелване на мачовете. Ако Фенербахче се научи да използва добре това, ще има големи шансове за постоянни победи в шампионата.

Говорейки за Месут, можете да си представите оркестър. Той е този, който играе с топката в точното време. Той е изключителен по отношение на времето за паса и по отношение на креативността на подаванията. Каквато и ситуация да срещне в играта, той избира правилното решение. Гениално  умение.

Ако физическата му форма след индивидуална тренировка е в ред, Йозил ще се нуждае от 3-4 мача, за да влезе в по-добра форма. Той бързо вижда свободните зони на противника, бързо взема правилното решение и незабавно оценява ситуацията на терена. Това качество рядко се вижда във футбола.

Скорошният  трансфер на Йозил ще бъде най-шумният преход през януари, защото светът на футбола сега е спокоен“, заяви Венгер.  

201