Оле: Ако изкачиш Еверест и седнеш за почивка, ще замръзнеш


И. Ангелов

Оле: Ако изкачиш Еверест и седнеш за почивка, ще замръзнеш

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер предупреди момчетата си да не се отпускат след като достигнаха до първото място във Висшата лига. Днес Юнайтед ще пътува до "Анфийлд" за среща с втория в таблицата Ливърпул, който преди година победи с 2:0 на този терен "червените дяволи" и се изкачи с 16 точки преднина. В момента Юнайтед води с 3 точки, и Солскяер настоя неговите момчета да продължават да дават всичко:

"Този обрат за нас е продукт на цялата здрава работа на всички в клуба - екипът, играчите, привържениците, всеки направи това. Трябваше много работа и много търпение за да достигнем позицията, в която се намираме сега, но това е като да изкачиш Килиманджаро или Еверест - и ако стигнеш върха и седнеш за почивка - какво става тогава? Ще замръзнеш до смърт.

"Сега е моментът да натиснем и да продължим напред. Определено има промяна в манталитета на момчетата и ние вярваме, че можем да постигнем повече и по-големи неща".

Солскяер бе запитан за многото изиграни дербита с Ливърпул в 11-годишния му престой в Юнайтед като играч:

"Аз обичах това. Обичах да играя в големи мачове, но аз не играех много от тях защото обичайно влизах като резерва. Играх когато Диего Форлан вкара два на Анфийлд и много обикнах интензитета на това празнуване пред нашите фенове там. Аз бях на пейката когато Гари Палистър вкара два с глава, също. 

"Когато има фенове там, това ги смълчава и гостуващите привърженици пеят по-силно от домашните, а това е страхотно чувство. В момента няма да има домакинска публика, която да смълчим, така че нагласата на ума е различна преди мача.

"Аз мисля, че резултатите през последните 9 или 10 месеца показаха колко важни са феновете. Поредицата ни победи извън дома в сравнение с домашните срещи показва, че феновете играят голяма роля във футбола със страстта, която носят. Аз нямам търпение това да се върне, но междувременно ние ще направим каквото можем за да са доволни всички вкъщи."

  Сподели
347