Фирмино: Ще поставим Юнайтед на място


И. Ангелов

Фирмино: Ще поставим Юнайтед на място

Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино се закани на Манчестър Юнайтед и призова колегите си да покажат кой е шампиона във Висшата лига, когато днес двата тима излязат да мерят сили в английското първенство на "Анфийлд". След като Юнайтед за първи път оглавява лигата след нова година от 2013 г., това се определя като най-голямото дерби в последните години, защото Ливърпул е само на 3 точки назад на второто място:

"Ясно е, че Манчестър Юнайтед прави страхотна кампания. Може би най-добрата им от много години. Но нищо не ме изненадва защото това е страхотен клуб и това винаги ще е специален мач. 

"В момента трябва да кажем, че те са основният ни съперник в състезанието за титлата и затова трябва да го победим и да им напомним, че сме шампиони. Това са мачове, в които всеки професионалист иска да играе и това са срещите, които искаш да печелиш. Ще нарани феновете много ако загубим, зная, че това е истина. Но аз ви обещавам, че нищо освен победата не стои в главите ни.

"Това е специален мач защото той е класика на английския футбол. Този път, съгласявам се, е дори по-специално, но само защото те са 3 точки пред нас, и ако ги победим и ги настигнем ние ще можем да продължим битката за титлата. 

"Знаем, че ще е трудно състезание с много трудности по пътя, но ние вярваме, че можем да завършим като шампиони за втори път поред и това възнамеряваме да направим."

  Сподели
364