Фред: Беше тежко като ме наричаха провал за 52 милиона


И. Ангелов

Фред: Беше тежко като ме наричаха провал за 52 милиона

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед - Фред призна, че през миналата година той е страдал доста в първия си сезон на "Олд Трафорд", но сега той се надява да е смълчал критиците, които бързо го обявиха за провал след пристигането му от Шахтьор Донецк за 52.5 милиона лири.

"Първият ми сезон беше много труден, но мисля, че много играчи страдат в първия си сезон. Аз доста страдах, дори за цената, която платиха. Така идваш с огромни очаквания, оказва се, че не играеш добре във всички срещи, и те критикуват. 

"Аз получих огромни критики от пресата и феновете, но постоянно опитвах да се мотивирам и да работя. Никога не изпуснах перцето. Дори ме нарекоха провал - договор, който няма да се изплати. Но аз продължавах да давам всичко. 

"Във втория сезон започнах като резерва. Няколко мача не играх, но след това спечелих място. След това дойде добра поредица, успях да спечеля феновете, треньора, пресата, и всички говорят добри неща в момента. Това е резултат от здрава работа а не става за един ден.

"Ако хората критикуват, трябва да продължиш да работиш. Понякога е добре да чуеш критика защото ставаш по-внимателен. Някои хора, които бяха на моя страна, също казаха, че трябва да се подобря. Така се върнах, много съм щастлив и искам да остана много години. Аз мисля, че конкретно се подобрих в защитната фаза. 

"Аз не вкарвах добре. Играх за най-големия отбор в Украйна, и там в мачовете владеехме много, което означаваше, че нямах много работа да покривам хора. Пристигнах във Висшата лига и тук е различно - трябва да се бориш, да си бърз с топката. В това се подобрих по-бързо, вече мисля по-бързо. Имаше неща, които не можех да направя в първия сезон, но се подобрявам.

"И днес се справям. Аз мисля, че основното беше защитната игра. В офанзивната част аз подобрих подаванията си, позиционирането, изнасянето. Това се подобрява с всяка тренировка и мога само да се развия още".

  Сподели
215