Тиърни: Белерин ми помага от първия ден в Арсенал


Н. Гавазов

Тиърни: Белерин ми помага от първия ден в Арсенал

Защитникът на Арсенал Кийрън Тиърни говори за помощта от страна на заместник-капитана на "артилеристите" Ектор Белерин през първите месеци на шотландеца в отбора.

"Сближихме се с Ектор Белерин в първия ми ден в Арсенал. На първата среща той каза, че в близко бъдеще ще прекарваме много време заедно, защото тогава бяхме контузени.

Веднага почувствах помощ от негова страна. Знаех колко голям играч бе за Арсенал. Неговата помощ ми помогна веднага да стана част от  съблекалнята на "артилеристите". Често казвах на семейството: "Ектор ми помага, Ектор ме води днес на разходка из Лондон, Ектор ми помага да правя това и онова“. Мисля, че дори те оценяват помощта му.

Сега той е най-близкият човек в тима за мен. Най-много ми помогна Белерин. Без него нямаше да ми е толкова добре в Арсенал и Лондон. Той ми помогна още от първия ден. Не знам как мога да му благодаря", заяви Тиърни.

Кийрън Тиърни стана играч на Арсенал на 8 август 2019 г. За трансфера му  "артилеристите“ платиха на Селтик € 27 млн. През сезон 2020/2021 23-годишният футболист вкара един гол в 22 мача и даде 3 асистенции.

  Сподели
171