Тотнъм изпусна 10 от Юнайтед (видео)


Т. Михайлов

Тотнъм изпусна 10 от Юнайтед (видео)

Тотнъм и Манчестър Юнайтед направиха скучно 0:0 в дербито на 23-ия кръг на Висшата лига на “Уайт Харт Лейн” в Лондон. “Шпорите” могат да съжаляват повече за изгубените 2 точки, тъй като в последните 20 минути играха с човек повече поради червен картон на Рафаел Да Силва. Димитър Бербатов излезе като титуляр срещу бившия си тим, но не направи добър мач и бе сменен от Ернандес в края.

Срещата започна обещаващо като още във 2-ата минута Бербатов изведе добре Рууни, който стреля диагонално по земя, но ударът му мина встрани от вратата. След това Тотнъм взе инициативата, но се задоволваше с удари от дистанция и центрирания. Най-интересната ситуация бе в 28-ата минута, когато Рафаел получи жълт картон след груба игра срещу Паласиос.

През втората част картината не се промени особено като и двата тима бяха твърде разконцентрирани и изобилстваше от неточни подавания. Напрежението се вдигна в 74-ата минута, когато след нов фаул Рафаел бе изгонен. Това доведе до натиск пред Ван дер Сар, но отличната игра на отбраната пред холандеца, не пзоволи да се стигне до гол.

Така Манчестър Юнайтед се завърна на върха във Висшата лига с 45 точки колкото има и Манчестър Сити, който обаче е с два мача повече. Трети е Арсенал с 43 и мач повече. Тотнъм е с 35 точки и заема 5-та позиция.

Видео: Тук

  Сподели
148