Майкъл Оливър: Трябваше да накажа Пикфорд


Н. Гавазов

Майкъл Оливър: Трябваше да накажа Пикфорд

Реферът Майкъл Оливър призна, че е допуснал грешка, като е игнорирал сблъсъка на защитника Върджил ван Дейк с вратаря Джордан Пикфорд в мача от 5-ия кръг на английската Висша лига Евертън - Ливърпул (2: 2).

Напомняме, че вратарят скочи в краката на защитника, но избегна наказанието, тъй като нидерландецът се намираше в засада. Впоследствие Върджил бе диагностициран с травма на кръстните връзки на коляното. Завръщането на футболиста на терена се очаква чак през април.

"Страхотен мач. И двата отбора бяха динамични. Първото нещо, за което се сетих бе, че това не може да бъде дузпа, защото имаше засада. Мисля, че казах на рефера, отговарящ за VAR: "Ако няма засада, ще отсъдя дузпа".Гледах епизода няколко пъти.

Не мисля, че Пикфорд се опита да направи нещо друго, освен да се разпъне пред съперника, но го направи погрешно, което доведе до контузия на противника. Не обърнахме толкова внимание на този епизод, колкото би трябвало. Можехме да отсъдим засада и все пак да накажем Пикфорд. Той трябваше да бъде наказан", заяви Оливър.

  Сподели
431