Моуриньо: Не можем да пренесем мача си с Вила


Н. Гавазов

Моуриньо: Не можем да пренесем мача си с Вила

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо говори за възможното отлагане на мача от 18-ия кръг на Висшата лига с Астън Вила.

"Не можем да се окажем в отчаяна ситуация, за да отложим третия си мач. Това е невъзможно за нас. Това е важен момент за английската Висша лига да покаже лидерство при вземането на решения. Клуб като Тотнъм, ден след ден, се опитва да бъде готов да играе, да следва правилата, които имаме.

Не можем да бъдем наказани. Ако не играем следващата сряда с Астън Вила, ще отложим три от нашите мачове за по-късна дата, а това е невъзможно. След сезона имаме Европейско първенство и разбира се никой няма да го премести отново. Мисля, че е невъзможно даден клуб да отложи три мача, особено ако този клуб продължи да играе в Европа. За отбор в Лига Европа е абсолютно невъзможно да се пренасочат три мача. Това е единственото нещо, което мога да кажа", заяви Моуриньо.

Припомнете си, че в Астън Вила бе  открито сериозно огнище на коронавирус, голям брой играчи и персонал на отбора се заразиха с инфекцията, след като получиха положителни резултати от теста. Двубоят между Астън Вила и Тотнъм е насрочен за сряда, 13 януари.

По-рано този сезон мачовете на "шпорите" вече бяха отлагани два пъти - мачът от 3-ия кръг на Купата на английската лига с Лейтън Ориент и срещата от 16-ия кръг на Висшата лига с Фулъм.

  Сподели
175