Сисоко: Моуриньо ни прави победители


Н. Гавазов

Сисоко: Моуриньо ни прави победители

Полузащитникът на Тотнъм Муса Сисоко смята, че благодарение на Жозе Моуриньо отборът му е готов да спечели  Купата на лигата.

Именно Сисоко откри резултата за "шпорите"  в полуфинала за Купата на лигата срещу Брентфорд във вторник (2: 0). Сега само една победа дели  лондончани от първия им трофей от 2008 г.

Сисоко отбелязва как психологията на Тотнъм се е променила по времето на Моуриньо. "Шпорите“ вече се чувстват победители и вече са готови да потвърдят това с дела.

"Жозе ни прави победители. Да, можем да го кажем. Знаем какъв е Жозе като треньор и какво е постигнал в миналото. Мисля, че президентът го покани тук, за да спечели трофеи  и той се опитва да внуши този дух в отбора. Не казвам, че нямахме победен дух при предишния треньор, но сега отборът работи усилено върху това и Жозе обръща внимание на това всеки ден. Добре е, че стигнахме до финала, но сега трябва да го спечелим.

Време е да спечелим трофея. В продължение на много години пропуснахме този вид възможност и трябва да използваме тази. Все още сме в надпреварата в лигата, все още играем в друг турнир за купата, продължаваме пътя си в Лига Европа, така че за нас има голям залог през този сезон. Нека повярваме в себе си, нека продължим да се борим, нека се опитаме да спечелим всеки мач и тогава ще видим докъде ще стигнем", заяви Сисоко.

  Сподели
220