Сър Алекс: Мачът срещу Тотнъм може да промени борбата за титлата


Н. Гавазов

Сър Алекс: Мачът срещу Тотнъм може да промени борбата за титлата

На пресконференция преди мача с Тотнъм Сър Алекс заяви, че очаква в строя да се завърнат тримата ключови играча - Рууни, Видич и Едвин ван дер Саар. Шотландският специалист също така не пропусна да похвали утрешния си съперник и добави, че може би за първи път гостуването на Юнайтед на „Уайт Харт Лейн" ще окаже промяна в шампионската гонка.

„Уейн и Неманя добре поработиха през цялата седмица и за мача в неделя ще са напълно готови. Едвин изоставаше в графика, но той утре също ще бъде готов. С една дума, аз ще разполагам с пълен състав за двубоя. И ние и те си починахме една седмица и това е основание да си мисля, че ще се получи един добър мач", заяви Сър Алекс за Magic 1152.

„Мен много ме впечатлява как се развиват „шпорите" в последно време. Разбира се, не мога да кажа, че не се страхувам, но според мен, това е първият път, когато наше гостуване на „Уайт Харт Лейн" може да промени борбата за титлата. При това, Тотнъм никога не е бил кандидат за титлата. Тези глобални изменения отборът ги дължи на Хари Реднап, на когото трябва да благодарят всички. Освен това той показах нюх и доведе някои добри футболисти.

„За мача аз ще разчитам отново на Гигс. Той е един невероятен човек! Райън не се предава на законите на природата и показва равнище както в предишния си мач. Разбира се, ние прекрасно знаем, че той има нужда от специален график за участие в срещите му. Той не може да излиза на терена всяка седмица, но когато влезе в игра носи огромен заряд със себе си. Миналата седмица игра превъзходно. Физическата му форма бе въм от съмнение и си заслужи похвалите. Никой до този момент не е постигнал това, което той е направил - вече 20 години да играе за нашия отбор. Едва ли ще има и друг, който би сторил това. Това е наистина удивително момче", продължава Сър Алекс.

„Отпадането на Парк е голяма загуба за нас, а това означава, че трябва да запазим свежи силите на Гигс. Все още не съм решил какъв подход ще избера относно ситуацията, но решението ще го взема тази вечер", допълни наставника на Юнайтед.

„Относно Бекъм ще ви призная, че аз не съм очаквал вариант, при който Дейвид би могъл да играе в мача. От самото начало на историята му с Тотнъм знаех, че това няма да се случи. Подобно нещо го има само във филмите. Не може да отидеш някъде, да потренираш няколко дни и да очакваш, че ще играеш в мач от Висшата лига. Особено срещу Юнайтед това няма как да се случи", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
100