Хендерсън: Бях в депресия през 2012 г.


И. Ангелов

Хендерсън: Бях в депресия през 2012 г.

Малко след пристигането си през 2011 г. от Съндърланд, настоящият капитан и носител на Висшата лига и Шампионска лига Джордан Хендерсън разкри, че е бил в много нисък момент ментално когато клубът се е опитал да го продаде на Фулъм през 2012 г. Тогавашният мениджър Брендан Роджърс е предложил играча в разменна сделка с Клинт Демпси, разкри англичанина пред Guardian:

"Това беше труден момент, който си спомням много ясно. Подготвяхме се за квалификационна среща за Лига Европа срещу Хартс на "Анфийлд". Срещнахме се както винаги в хотела и някой почука на вратата ми, като ми каза, че мениджърът иска да говорим.

"В интерес на истината за Брендан Роджръс, това бе просто разговор. Беше възможност, която аз не исках и не харесах. Аз все още чувствах, че имам ужасно много да дам, но бях на много тъмно място в съзнанието си по това време".

След пристигането на Юрген Клоп през 2015 г. нещата се промениха драстично за Хендерсън, който обаче пропусна тогава 19 срещи в лигата заради различни травми:

"Когато мениджърът първо пристигна, за мен бе трудно защото бях контузен. Постоянно получавах болки и доста време отне да върна истинската си форма и ритъм. След това започнах да играя по-дълбоко на терена заради Юрген, защото не много хора са вярвали, че мога да играя тази роля. Имаше мачове, в които и не играех добре. След това се повдигаха въпроси дали съм достатъчно добър.

"Но аз вярвах на мениджъра и продължих да работя. Израснах. Аз съм много благодарен, че имах тази възможност защото цялостната ми игра се подобри, в защитен и атакуващ план. Когато подписахме с Фабиньо, дефанзивен халф по естество, аз чувствах, че това е добро за мен защото ще мога да действам по-напред. Когато говорих за това с мениджъра той беше много отворен за идеята. Но не мислех, че веднага ще го направи.

"Не след дълго бях резерва срещу Саутхемптън, но ме включи в нападение и аз успях да вкарам. От тогава израснах още много. В края на миналата година играех като чист номер 8 все повече, но с разни травми, които имах този сезон, започнах да играя отново по-дълбоко. Чувствам, че допринасям и на двете позиции."

  Сподели
357