Тотнъм попадна в полезрението на МОК


Н. Гавазов

Тотнъм попадна в полезрението на МОК

Битката за Олимпийския стадион в Лондон ескалира днес с пълна сила, след като най-влиятелната фигура в световния спорт заяви, че ще се бори срещу евентуалното разрушаване на съоръжението и заменянето му с изцяло футболно. Президентът на Международният олимпийски комитет (МОК) Жак Рох припомни обещанието на шефовете на Игрите в Лондон 2012, че ще запазят стадиона в този си му вид.

По този начин той нанесе жесток удар по амбициите на Тотнъм да вземе стадиона. Както е известно, вчера медиите на Острова тиражираха информацията, че ръководството на „шпорите" има намерението да разруши част от съоръжението в Източен Лондон, след което да вдигне нови трибуни за 60 000 седящи места, като целта е да се провеждат само футболни мачове и концерти на живо.

От Тотнъм днес потвърдиха, че стадионът наистина няма да има лекоатлетическа писта. От това се възползва Уест Хем, който също е кандидат за въпросното съоръжение, но се ангажира със запазването му във вида в какъвто ще бъде за Олимпиадата следващата година. Проблемът с „чуковете" е, че съществуват опасения за липса на финансова стабилност, което прави офертата им твърде слаба.

Окончателното решение на кого да бъде даден стадиона ще се вземе на 28 януари от арендатора Olympic Park Legacy Company. В случай, че това бъде Тотнъм, със сигурност ще последва бурна реакция от страна на МОК.

„Почувствах се ограбен след като спечелих медал в Атланта. В момента стадионът там е обикновено бейзболно игрище. Показах най-добро време, но пистата вече я няма", заяви членът на Изпълнителният комитет на МОК Франки Фредерикс.

 

  Сподели
124