Ман Юнайтед пречупи Евертън и е на полуфинал


Н. Гавазов

Ман Юнайтед пречупи Евертън и е на полуфинал

Евертън прие Манчестър Юнайтед в мач от четвъртфиналите на Купата на лигата. Срещата завърши с победа на гостите при резултат 0: 2.

Резултатът бе открит в 88-ата минута на мача от  Единсон Кавани. В шестата минута на добавеното време Антони Марсиал постави точка на спора.

„Червените дяволи“ много мощно започнаха мача на „Гудисън Парк“, а опонентът им очевидно не бе готов за това бурно начало.

Защитата на домакините изнемогваше и с големи усилия успяваше да противодейства на нападателите на съперника, а Робин Олсен, замествайки Джордан Пикфорд на вратата, работеше с пот на челото си. Дори се създаде впечатлението, че Юнайтед сякаш продължава фееричния мач срещу Лийдс.

Евертън обаче издържа първоначалния натиск и постепенно започна да измества играта от вратата си. Домакините дори организираха няколко атаки в края на полувремето и отправиха удари, като особено добър бе изстрелът на Сигурдсон от пряк свободен удар в 37-ата минута, когато Дийн Хендерсън улови топката изпод гредата.

След почивката играта се забави и на практика престанаха да възникват опасни моменти. Гостите имаха известно териториално предимство, но това беше всичко.

По вичко изглеждаше, че  срещата отива към изпълнение на дузпи, но Единсон Кавани не беше съгласен с това. В 88-ата минута уругваецът се премести до линията на наказателното поле на "карамелите"  и, откъсвайки се от Бен Годфри, нанесе удар в далечния ъгъл на вратата - 0: 1.

Домакините нямаха достатъчно сили или време за да реагират. Нещо повече, в края на добавеното време Антони Марсиал завърши контраатаката на „червените дяволи“ и установи крайния резултат - 0: 2.

Юнайтед  бе много добър в началото на мача, но не се възползва от игровото си предимство, след което играта се разви по такъв начин, че везните можеха да се наклонят във всяка посока. В крайна сметка индивидуалното умение на Единсон Кавани реши всичко - такъв играч в Евертън не бе намерен.

  Сподели
371