Тотнъм прекърши Стоук Сити и е на полуфинал


Н. Гавазов

Тотнъм прекърши Стоук Сити и е на полуфинал

Тотнъм победи Стоук Сити в мач от четвъртфиналите на Купата на Лигата и се класира за полуфиналите на турнира.

Двубоят се проведе на стадион "Британия" в Стоук он Трент и завърши при резултат 3:1 за гостуващия отбор. Гарет Бейл, Бен Дейвис и Хари Кейн се отличиха за победителите. Точен за "грънчарите" бе Джордан Томпсън.

"Грънчарите" бяха напълно безпомощни през първото полувреме без точен пас пред наказателното пое на гостите. "Шпорите" контролираха напълно играта.

В 22-ата минута лондончани закономерно откриха резултата. Хари Уинкс центрира в наказателното поле, а Гарет Бейл с глава изпрати топката в ъгъла на вратата - 0: 1.

Тотнъм продължи да доминира и лесно можеше да удвои преднината преди почивката. Деле Али имаше няколко отлични шанса, но Анди Лонерган отклони както точния му удар, така и изстрела от разстояние.

Домакините създадоха първия си шанс в мача едва в 53-ата минута и това беше достатъчно, за да възстановят баланса в резултата. Джейкъб Браун центрира през цялото наказателно поле до далечния стълб, където Джордан Томпсън с едно докосване изпрати топката в мрежата - 1: 1.

"Шпорите" очевидно не бяха в настроение за изпълнение на дузпи и в 70-ата минута реагираха на неочаквания обрат на мача в началото на второто полувреме. Бен Дейвис нанесе далечен удар с рикошет от гредата - 1: 2.

Това бе достатъчно Стоук да рухне. Скоро след това Сон Хин Мин вкара, но кореецът се намираше в засада. Точка на спора постави Хаяри Кейн в 81-та минута - англичанинът се пребори със защитник на домакините и порази вратата на съперника за 1:3.

С гола си в началото на второто полувреме Стоук леко разбуни играта, но "шпорите" не загубиха контрол над играта и спечелиха комфортно и най-вече заслужено, което ги изпрати в полуфиналите на турнира.

Тази вечер от мача Евертън - Манчестър Юнайтед ще бъде определен последния полуфиналист в Купата на Лигата. По-рано Манчестър Сити и Брентфорд се класираха за този етап на турнира.

  Сподели
151