Арсенал има план в случай на изпадане от ВЛ


Н. Гавазов

Арсенал има план в случай на изпадане от ВЛ

Арсенал предварително е направил план в случай на изпадане от Висшата лига.

Арсенал е едва 15-и във Висшата лига след 14 изиграни мача, на 4 точки от опасната зона.

Ако говорим за отборите, които са под "артилеристите" в таблицата, то Бърнли и Фулъм са в подем - както по отношение на играта, така и по резултати; Брайтън показва симпатичен сезон, а УБА отскоро има Сам Алардайс, който никога не е изпадал.

Само Шефилд Юнайтед изглежда безнадежден, така че изпадането на Арсенал, което не се е случвало от 1912/13, не изглежда толкова невероятно.

Според The ​​Telegraph, на "Емирейтс"  никога не са се смятали за уязвими и затова във всеки договор на служителите и футболистите има клауза, според която заплатата автоматично ще намалее с 25 процента в случай на отпадане в Чемпиъншип.

Така "артилеристите“ се подсигуриха предварително. В момента лондончани харчат над 150 милиона британски лири годишно за заплати, но клаузите в контрактите ще позволи на клуба да смекчи финансовия шок, ако се случи немислимото.

През декември 2015 г. Челси се намираше в подобна ситуация, по това време на 16-то място във Висшата лига, а "сините" нямаха план при евентуално изпадане от елита.

  Сподели
569